Beskrivelse
Xanthan Gummi er et smagsløst fiberrigt fortyknings- og stabiliseringsmiddel fremstillet af forgæret sukkerarter.
Xanthan Gummi, som er opløseligt i både koldt og varmt vand, bruges bl.a i glutenfri bagning hvor strukturen forbedres og i f.eks is, hvor det forhindrer dannelsen af iskrystaller. Også i salatdressinger og saucer er Xanthan Gummi velegnet, hvor det forhindrer olieseparation.
Alene giver Xanthan Gummi ikke en god gelé, men sammen med Johannesbrødkernemel eller Agar Agar danner det en stabil gelé.
Du kan også lave en spiselig lim:
Bland 1/4 tsk Xanthan Gummi med 4 spiseskefulde vand. Det tager ca. 10 – 20 minutter at opløse. Det vil være en klar, farveløs lim.
Eller en hurtig gumpaste:
5 gram Xanthan Gummi æltes godt med 250 gram fondant og lad det hvile i 20 – 30 minutter før brug.
Eller pastillage: Rør 1 tsk Xanthan Gummi i 100 gram Royal Icing. Lad hvile i ca. 1 time før brug.
Indhold: 20g.
Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.